Les obres del nou pavelló de l’Espluga ja estan en marxa. Les primeres actuacions han començat aquesta setmana i es preveu que a finals d’any el pavelló pugui estar enllestit. Amb un pressupost d’uns 930.000 € i un termini d’execució de 8 mesos, el projecte ha de posar fi a una de les històriques demandes d’entitats esportives del municipi.

A finals d’any, el nou pavelló ja serà una realitat

«És una data molt assenyalada perquè fa molts anys que anem darrere del pavelló i finalment és una realitat», ha celebrat el regidor serveis municipals, Joan Amigó. Davant l’inici de les obres, Amigó ha expressat: «Tot va fent el seu procés, tothom pot veure que el pavelló s’ha començat i això ja és una cosa imparable».

ÀUDIO: El regidor de serveis municipals, Joan Amigó, celebra l’arrancada de les obres

Al seu temps, l’oposició també celebra que comencin les obres i esperen que vagin a bon ritme perquè ben aviat l’Espluga pugui gaudir-lo. Tot i això el regidor de SOM Espluga, Jordi Miró, ha lamentat que el  projecte s’hagi allargat tant per culpa de les dificultats que ha tingut l’Ajuntament per arribar a un acord amb la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

ÀUDIO: El regidor de SOM Espluga, Jordi Miró, trasllada la satisfacció del grup municipal davant la posada en marxa de les obres 

Concretament, les obres han arrancat aquest dimarts amb l’anivellament dels terrenys on s’ha d’ubicar el nou pavelló de l’Espluga. L’empresa encarregada de la construcció de les instal·lacions esportives és Gilabert Miró S.A. L’adjudicació de les obres a l’empresa es va fer efectiva en el Ple Municipal del març i, finalment, el projecte té un pressupost d’uns 930.000 €. Malgrat que el pressupost de sortida era de 1.020.000 €, l’empresa adjudicataria va fer una rebaixa de prop de 90.000 €. El projecte es finança amb la subvenció concebuda per l’acord de Govern del Consell Català de l’Esport l’any 2012.

Pel que fa als usos del futur pavelló, Amigó ha manifestat que «és una cosa que s’haurà de decidir en un futur». Tot i això, recorda que els esports d’interior amb més volum d’activitat són l’hoquei i el patinatge, però també deixa la porta oberta a nous esports. A més, assegura que, en un futur, els dos pavellons estaran actius sigui amb competicions o amb entrenaments.

ÀUDIO: El regidor de serveis municipals, Joan Amigó, sobre els usos del nou pavelló

El nou pavelló poliesportiu tindrà una pista poliesportiva doble, grades, serveis per al públic, vestíbul, control d’accessos, espais de neteja, zona d’administració, infermeria, instal·lacions tècniques, dos vestidors de grups, dos vestidors col·lectius, vestidors per a tècnics i àrbitres, dos magatzems de material i servei de pista. A l’exterior també hi haurà un porxo amb una pèrgola.