Una trentena de joves espluguins van participar en la trobada de joves que va tenir lloc al local de l’Associació Juvenil Auvënguen. L’objectiu de la trobada era la de recollir idees, propostes i queixes constructives sobre les polítiques de joventut municipals.

Els Joves, van criticar els sistemes de comunicació perquè no aconsegueixen arribar a tots els joves del poble i com a conseqüència es va proposar, modernitzar els sistemes de comunicació entre l’Ajuntament, el PIJ Francolí i l’Auvënguen i els joves.

També, van valorar positivament els banys nocturns que es fan a la setmana de la Joventut i s’ha plantejat la possibilitat que n’hi hagi més al llarg de l’estiu. També s’ha valorat positivament que l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí faci fòrums, trobades, reunions i consultes als joves per definir les polítiques que els afecten.

Una demanda per part dels joves, ha estat la realització de més festes tant a l’estiu com a l’hivern. L’Associació va explicar la dificultat, el desgast personal i la magnitud de treball que suposa realitzar una festa i va animar als joves a fer propostes concretes i a implicar-se en l’organització de les festes.

També es va parlar de la possibilitat de dinamitzar el local d’Auvënguen, situat a l’antiga Sínia. Es tractaria de realitzar-hi activitats periòdicament al llarg de tot l’any, algunes dinamitzades per l’Associació, altres pel PIJ Francolí. Abans, però, caldria fer millores a l’espai posant calefacció i condicionant els serveis.

La trobada, va finalitzar amb un sopar a peu dret, gentilesa de l’Ajuntament de l’Espluga i va comptar amb la participació de la regidora de Joventut Erika Soriano, la tècnica de Joventut municipal, i els membres de l’Associació Juvenil Auvënguen.