• L’exposició s’ha inaugurat en el marc dels actes de la 452a Fira de Sant Vicenç

El Museu de la Vida Rural mostra per primera vegada l’obra de Joan Pons, fill de l’artista Joan Ponç, en una exposició que recull prop d’un centenar d’obres que mai abans s’havien descobert en públic. L’exposició Joan Pons és John Bridges – Terminals còsmiques als confins del Cap de Creus s’ha inaugurat aquest dissabte en el marc de la 452a Fira de l’Espluga i ha aplegat una vuitantena de persones que han gaudit de l’explicació del treball de Pons, però també d’una performance amb l’obra exposada, una actuació musical i homenatges a diversos artistes.

Les escultures de John Bridges, pseudònim que utilitzava Joan Pons, no havien estat mai exposades en públic i poca gent en coneixia la seva existència, per això l’exposició que acull el Museu de la Vida Rural és excepcional, com expressa Jordi Carulla-Ruiz, comissari de l’exposició. Pel comissari aquesta mostra de Bridges és un homenatge i descoberta de l’artista, ja que Pons en vida mai va exposar i havia mantingut el seu treball gairebé en secret. En aquest sentit, el poeta Vicenç Altaió parla d’obres enigmàtiques i desconegudes referint-se a la mostra de Joan Pons. En les seves obres, Bridges utilitzava objectes que el mar feia arribar fins a les cales del Cap de Creus, per això les escultures estan fetes amb fustes, ferros, suros i plàstics. Els materials es combinen per fer delicats mòbils d’inspiració calderiana; ready-mades a l’estil de Duchamp; o fràgils poemes de filferro. Peixos d’espines contundents; gossos d’esquelet volàtil, gats, cavalls, aranyes i formigues també conformen el bestiari particular de l’artista.

ÀUDIO: Jordi Carulla-Ruiz, comissari de l’exposició, destaca l’exepcionalitat de l’obra

En l’acte inaugural hi han assistit una vuitantena de persones, entre les quals el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, autoritats locals i familiars de Joan Pons. L’acte ha estat conduït per Jordi Carulla-Ruiz, qui ha fet una petita performance amb l’obra de Joan Pons amb l’acompanyament musical de Mike Landscape. En la presentació també hi han participat els poetes Vicenç Altaió i Laia Noguera. També s’ha fet un petit homenatge a Marcel Duchamp amb la lectura d’unes frases de l’artista llegides per Nuria Ruiz i Catherine Skina. La música del compositor Mike Landscape ha tancat l’acte inaugural. L’exposició es podrà veure fins el 23 d’abril.