Un any més les entitats i agrupacions dedicades a la solidaritat de l’Espluga de Francolí han sortit al carrer aquest cap de setmana en motiu de la 452a Fira de Sant Vicenç. La novetat més destacada ha estat la tómbola de Càritas Parroquial, instal·lada al carrer Lluís Carulla, on s’han repartit més de 500 premis entre les persones que feien un donatiu de 2 euros. Els premis eren tot tipus d’objectes de regal que han estat cedits per empreses i persones individuals, i que han contribuït a la causa solidària de Càritas que es dedica al subministrament de menjar i productes de primera necessitat entre les famílies amb menys recursos de l’Espluga. Al mateix espai també s’hi ha congregat tot un clàssic de la Fira, la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona, que un any més ha portat a l’Espluga la campanya ‘Apadrina un cor’, que ha rebut nombroses adhesions per ajudar les afectades per càncer de mama.

Ajuda als refugiats i al Sàhara

L’Associació d’Amics d’Ajuda al Poble Saharauí també ha participat aquest any a la Fira amb una parada per recollir fons per ajudar els camps de refugiats del poble saharauí, d’on cada estiu provenen alguns infants que passen l’estiu acollits en famílies de l’Espluga. La principal novetat d’aquest any però ha estat la incorporació d’una parada de la campanya ‘Casa nostra, casa vostra’ del col·lectiu ‘La Conca, terra d’acollida’. En aquest cas, els voluntaris d’aquesta iniciativa han aprofitat la fira per donar informació i recollir fons mitjançant la recollida de donatius per les banderes blaves amb el lema de la campanya.

La campanya 'Casa nostra, casa vostra', a la Fira de l'Espluga. (Foto: Facebook La Conca terra d'acollida)
La campanya ‘Casa nostra, casa vostra’, a la Fira de l’Espluga. (Foto: La Conca terra d’acollida)
Recollida de signatures per l'acollida dels refugiats. (Foto: La Conca terra d'acollida)
Recollida de signatures per l’acollida dels refugiats. (Foto: La Conca terra d’acollida)