L’Espluga FM Ràdio tornarà en antena de forma oficial amb una nova temporada de programació el dissabte 4 de març coincidint amb la inauguració dels nous estudis, ubicats a l’edifici de l’Antic Hospital, on s’ubica l’emissora municipal des del 2001. Al mateix temps, s’estrenarà oficialment la nova web de l’emissora, tot i que a partir d’aquest cap de setmana ja ha començat a estar activa en fase de proves amb la represa de la cobertura informativa. L’emissora de l’Espluga començarà una nova etapa després de l’acord al que han arribat l’Ajuntament de l’Espluga i l’Espluga Audiovisual, el nou organisme privat que aglutina l’antic equip de l’EFMR. La signatura del conveni per la reobertura de l’emissora s’ha fet efectiva aquest dijous 26 de gener, després de 20 mesos de negociacions.

“L’emissora de l’Espluga començarà una nova etapa després de l’acord al que han arribat l’Ajuntament de l’Espluga i l’Espluga Audiovisual”

L’alcalde i president de l’organisme de gestió de l’EFMR, David Rovira, i el president de l’Espluga Audiovisual, Xavier Lozano, signaven l’acord en un acte obert al públic on s’aprofitava per anunciar la recuperació de la cobertura informativa de forma immediata. L’acte, retransmès també en directe per l’Espluga FM Ràdio amb narració de Gerard Bosch, ha estat també una forma simbòlica de reprendre les emissions de la ràdio espluguina.

Tant Gerard Bosch, com a coordinador de l’Espluga Audiovisual, com Xavier Lozano, com a president, aprofitaven els micròfons per demanar disculpes públicament per tot el que ha suposat l’aturada de l’Espluga FM Ràdio, especialment per aquests 20 mesos de manca d’informació i de transparència municipal. També hi havia lloc però per l’agraïment a totes les persones que han fet possible l’assoliment de l’acord, especial als mediadors que enmig del conflicte van aconseguir reconduir la situació fins assolir la reobertura. Mostres d’agraïment que arribaven també des dels grups de Som Espluga, Convergència i Unió i Espluga Viva-PSC. Els tres grups han participat activament en les negociacions des del tancament de l’emissora per discrepàncies en la cobertura legal dels col•laboradors entre l’Ajuntament i l’equip.

Un mes de fase de proves
Fins el 4 de març la cobertura informativa i el nou web estaran en fase de proves. Com es va anunciar durant l’acte, el dissabte 4 de març l’Espluga FM Ràdio viurà un dia històric amb la inauguració dels nous estudis i l’estrena oficial del nou web. La construcció de les noves instal•lacions ha estat en part finançada per la Diputació de Tarragona. Durant la jornada del 4 de març l’EFMR emetrà una programació especial que suposarà el tret de sortida de la nova etapa de l’emissora i la recuperació de la programació estable.

Signatura del conveni per la reobertura de l'EFMR
Signatura del conveni per la reobertura de l’EFMR