La Ruta Templera i Hospitalera de l’Espluga ha protagonitzat aquest dissabte l’acte inaugural de la 452a Fira Multisectorial i de Productes de Proximitat de l’Espluga. El convidat d’honor ha estat el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, amb una clara estratègia per mostrar els nous projectes turístics de l’Espluga com la Ruta Templera i Hospitalera i el nou Patronat de Turisme. Després de tallar la cinta inaugural, Bono i la resta d’autoritats s’han dirigit a la Sala Polivalent de l’Antic Hospital on després dels discursos ha pogut comprovar les ulleres de realitat virtual de la nova ruta pel casc històric espluguí.

El director general de Turisme ha destacat el paper que té l’Espluga -poble que ha assegurat sentir-se proper-, en el turisme català. Segons Bono, ‘la Cova de la Font Major és un model de referència de turisme’. També ha destacat la convicció de l’ajuntament de l’Espluga amb l’aposta pel turisme, no només de l’actual equip de Govern, sinó de forma històrica al municipi. El director general ha aconsellat el consistori ‘que el convenciment pel turisme segueixi amb compromís, convenciment i continuitat amb el turisme’, ha conclòs. L’alcalde de l’Espluga, David Rovira, ha lliurat al director general una làmina sobre el rei Martí l’Humà.

A l’acte també hi han assistit el director dels serveis territorials d ‘Agricultura, Àngel Xifrée amb el director de l’Oficina Comarcal d’Agricultura; el president en funcions del Consell Comarcal, Francesc Benet; l’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer; els regidors de l’Ajuntament de l’Espluga, l’historiador i impulsor de la Ruta Templera, Antoni Carreras, i representants de diferents entitats.

Un recinte tradicional

La Fira de l’Espluga repeteix format i i recorregut, un any més, amb l’espai de productes de proximitat a la plaça de l’església i la resta de parades variades al carrer Lluís Carulla. Segueix l’absència dels vehicles i la maquinària agrícola, que ja fa anys que no participen al certamen de forma generalitzada, tot i alguns expositors de grues i elevadors. L’espai de venda d’arbres, que és el més tradicional de la Fira, es manté enguany davant l’escola Martí Poch, al principi del carrer Lluís Carulla, i la zona d’atraccions a l’aparcament del Casal.

A l’espera de la Nit d’Entitats

Aquesta nit, més de dues-centes persones participaran a la 19a Nit d’Entitats i dels Mèrits Espluguins que es celebrarà al Pavelló del Casal, i on es reconeixeran 5 entitats, 4 espluguins per mèrits personals,  2 per mèrits professionals i 7 per publicacions. També hi ha 5 reconeixements per diferents creacions i 12 reconeixements a esportistes. Un dels reconeixements destacats serà la menció especial a l’atleta Bruno Hortelano i la seva àvia, d’orígen espluguí, per la difusió de l’Espluga en la participació de l’esportista als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.