L’impulsor d’Espluga Viva explica que ell no va portar a Rovira als jutjats i que tampoc va perdre ni es va retirar per no donar la cara.

Frederic Torruella, impulsor d’Espluga Viva, considera que l’alcalde de l’Espluga, David Rovira, va fer unes al·lusions cap a ell que no són certes. Torruella es refereix a les paraules de Rovira durant  l’entrevista del passat diumenge 21 de juny al programa l’Ajuntament a Casa d’aquesta emissora. L’impulsor d’Espluga Viva assegura que ell no va portar a Rovira als jutjats i que tampoc va perdre ni es va retirar per no donar la cara, tal com apuntava Rovira durant l’entrevista. Frederic Torruella exposa en el seu comunicat que va ser Josep Roig, ex-regidor d’Espluga Viva, qui va portar a Rovira al jutjat. Segons Torruella aquest ho hauria fet perquè un edifici del C/Abadia i un altre de l’Av. Catalunya s’haurien construït amb més plantes de les permeses. Després de demanar que es solucionés aquest assumpte en un ple, no hi va haver cap acció al respecte. Torruella assegura que “vist tot això, la Generalitat, va dir-nos que, en efecte hi havia una infracció urbanística però que el seu coneixement corresponia als tribunals” i que llavors, amb l’acord unànime del grup d’Espluga Viva, Josep Roig va presentar denuncia al jutjat de Valls. Segons Torruella l’escrit de la denúncia deia: “per si els actes que s’atribueixen al Sr. Alcalde poguessin ser constitutius d’un delicte de prevaricació, tipificat l’art. 404, en relació amb el 320 ap.2n del Codi Penal”. La denúncia va quedar arxivada “al no haver-hi acusació particular ni ningú que instés l’activació del procediment”, segons apunta Torruella en el seu comunicat. Per tant, Torruella diu que “ni jo vaig perdre, ni em vaig retirar com deia ara el Sr. Rovira, ni res de res. Tot s’ho pesca ell”.

Frederic Torruella també considera que Rovira s’equivoca quan parla “d’antipatia personal” per part de Torruella. Aquest últim creu: “a Espluga Viva volem que canviï de mans l’Alcaldia perquè es dóna el cas que nosaltres, des de sempre, hem sigut contraris als grans projectes que ell ha defensat: carrer Major, Plaça de l’Església que ell va dir que refaria, el famós Pàrquing del Passeig, la ‘ditxosa’ aigua de l’Ebre, el Pla d’Ordenació que des de fa 10 anys està elaborant l’Ajuntament i que és una suma de despropòsits monumental, etc”.  Torruella clou el seu comunicat fent referència a Antoni Vendrell i al pacte pos-electoral entre CDC i CP (PSC), l’impulsor d’EV diu: “Llàstima que no ho haguem aconseguit aquesta vegada per culpa d’un veí que no podem anomenar senyor”.