Aquest dimecres 1 de maig, ha tingut lloc a Montblanc la 45a cursa Popular i la 28a Cursa de Fons a l’ermita de Sant Josep, organitzada pel Club Atlètic Montblanc. Tot i les passades pluges del cap de setmana, el dia va ser bo per córrer amb un lleuger vent i el circuit estava amb molt bones condicions amb algun tram amb fang però sense dificultats.

A les 10 del matí els 150 corredors, que era el límit d’inscrits per l’organització i que ja feia dies s’havia assolit, sortien de l’ermita de Sant Josep per fer un recorregut de 10 km pels carrers i camins de Montblanc. En primera posició va arribar Martí Ullar Calvo del C.A. Parets amb un temps de 38 minuts. En segona posició entrava Ismael Madrid Moreno de Valls amb un temps de 38 minuts i 31 segons, i, en tercer lloc, Florià Martínez de travesseres solidàries amb un temps de 38 minuts i 54 segons. Pel que fa a la categoria femenina la cursa la va guanyar Marta Sabaté Tormos amb un temps de 45 minuts i 24 segons, seguida d’Ester Yuste amb un temps de 46 minuts i 17 segons i, en tercer lloc, per Sílvia López amb un temps de 46 minuts i 30 segons.

Pel que fa a la 45a Cursa Popular, la participació s’ha incrementat notablement respecte a l’any passat amb més de 100 participants. El fet de ser un dimecres i no coincidir amb la Setmana Medieval ha afavorit la participació, el que ha fet que entre les dues curses arribés quasi als 300 participants, sent l’edició amb més participació després de la covid-19. 

Pel que fa a les categories Cesc Ullar ha guanyat la categoria fins a 30 anys, Roger Gabarró en la categoria fins a 40 anys, Manel Álvarez en la categoria fins a 50 anys, Antonio Ramos en la categoria fins a 60 anys i Antoni Miró en la categoria de més de 60 anys. En categoria femenina Lara Queralt ha estat la primera en menys de 30 anys, Alina Cristina en menys de 40 anys, Angelina Díaz en menys de 50 anys, Margarita Sanahuja en menys de 60 anys i Mari Mullerat en més de 60 anys. En quant al primer classificat del club Atlètic Montblanc ha estat Miquel Pastor i la primera dona Violeta Campdepadrós