Els Figa Flawas, a més de músics, s’han convertit en ambaixadors de la calçotada. I ho van demostrar aquest dilluns a l’escola Les Muralles de Montblanc, on van parlar dels calçots i la calçotada, que dona nom al seu últim disc. Era una activitat organitzada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l’empresa que gestiona els menjadors escolars a la comarca. 

INTERROGATORI ORIGINAL

Davant de més de 200 alumnes del centre, i d’una cinquantena de nens i nenes d’altres escoles de les Conca que ho van seguir via streaming, els vallencs van respondre les preguntes més atrevides dels més petits. Ells hi arribaven amb la pretensió de passar-ho bé.

Davant de diversos murals que els alumnes van crear per l’ocasió, els Figa Flawas van respondre preguntes de la seva trajectòria musical, però també sobre aquesta tradició tan vallenca. I com no podia ser d’una altra manera, la sessió, que es va fer a l’hora del menjador, va acabar amb la música en directe dels Figa Flawas cantant, a capela, alguns dels seus temes més coneguts.