La plaça Major de Montblanc encara exhibeix gran part del seu passat medieval. Ara, tothom qui la visiti podrà descobrir com era la vida en aquesta àgora, que al segle XIV era coneguda com a plaça del Mercadal i era l’escenari de l’activitat política i econòmica de la localitat.

Tot i que hi ha edificis que són posteriors, com la casa Desclergue, la realitat virtual fa evident com es manté tota la disposició dels edificis o que moltes façanes perduren gairebé idèntiques, com la de l’Ajuntament o la de Cal Malet. Hi ha elements que es conserven, com les mesures, tot i que abans eren al centre de la plaça. D’altres que expliquen la morfologia de l’espai, com el desnivell de davant de la Casa de la Vila, que amaga el riuot, una claveguera medieval. I també s’hi recreen objectes ja desapareguts, com el costell on s’hi executaven els condemnats a vergonya pública. Per tot plegat, aquesta serà la tercera parada de la ruta virtual de la Setmana Medieval de Montblanc.

És per això que aquest nou punt situat a la plaça Major ja projecta créixer, incorporant activitat i metavers. Per poder descobrir el passat medieval de la plaça Major, s’instal·larà un panell amb un codi QR sota els porxos de Cal Malet i es podrà consultar des de qualsevol dispositiu mòbil.