Aquesta setmana s’ha posat en marxa la primera prova pilot per crear un pagament per generació de residus a la Conca de Barberà. El poble encarregat ha estat Barberà de la Conca on durant les darreres setmanes s’ha informat dels protocols als veïns i s’ha repartit el nou material.

ÀUDIO: L’alcalde de Barberà de la Conca, Marc Rovira, assegura que no hi haurà canvis per la població

Durant un any, els veïns hauran de fer ús d’unes bosses vermelles pel residu. S’han repartit un total de 12 per família, una al mes, i en cas de necessitar-ne més es poden adquirir a l’Ajuntament per un preu de 2 euros. D’aquesta forma es penalitza a la població que més residu genera, la fracció més difícil de gestionar de totes.

D’altra banda, també es bonificarà a les persones que facin compostatge i aquelles que tirin un mínim de 20 bosses d’orgànic a l’any. A part, materials com els bolquers o la sorra d’animals s’etiquetarà de manera diferencial i no comptarà com a part del rebuig general.

ÀUDIO: El conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Toni Anglés, parla de les noves polseres

Per completar la prova, l’empresa encarregada de la recollida ha millorat el servei d’escaneig i registre del procés amb unes noves polseres gràcies a les quals els treballadors poden deixar constància de tot el procés. De cara als propers mesos es pretén continuar amb les proves però en aquest cas en contenidors tancats dels municipis de Senan, Forès i Ollers.