La Diputació de Tarragona s’ha compromès amb l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí a estudiar la millora de la carretera TV-7007, en el seu pas per Les Masies amb la intenció de fer-la més transitable per vianants i bicicletes. D’aquesta manera, el tram s’igualarà amb els que arriben des de l’Espluga i Vimbodí a Poblet i que s’han arranjat en els darrers anys. Tot just aquesta setmana els tècnics de la Diputació han iniciat els primers treballs per fer l’estudi previ a la redacció i confirmar la seva viabilitat.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica la proposta

Aquest va ser un dels temes tractats durant el Ple Municipal d’aquest dijous, on també es va confirmar que es renovaran les canonades de la urbanització del Casal gràcies a una subvenció rebuda per part de la Diputació de Tarragona que ascendeix a 187.000 euros, tot i que s’haurà d’esperar a l’any vinent per executar-ho. També es rebran per part de la Diputació 88.000 que serviran per digitalitzar més de 1.000 comptadors d’aigua i millorar la seva gestió.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga de Francolí, Xavier Rosell, parla d’aquestes subvencions

El Ple s’ha endarrerit una setmana a causa de la Setmana Santa (Imatge: Gerard Bosch)

D’altra banda, l’Ajuntament local ha iniciat els tràmits per fer una modificació puntual del plantejament urbanística municipal per poder incentivar la rehabilitació al centre del poble així com la nova construcció, ja que les bases actuals són molt restrictives.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal detalla la necessitat de renovar alguns punts del plantejament urbanístic

Finalment, es va confirmar que l’àrea de Turisme treballa per reactivar la ruta d’Aventura de les coves amb una empresa externa i molt probablement tornarà a estar disponible al mes de maig.