Una setantena de veïns de Lilla han tallat els accessos a l’A-27 i a l’N-240 aquest dijous, coincidint amb l’operació sortida de Setmana Santa. Exigeixen que l’Estat els faci arribar els 700.000 euros de les indemnitzacions per reparar les esquerdes que van aparèixer al poble arran de la construcció del túnel del Coll de Lilla.

Fa dos anys que esperen i estan cansats de falses promeses. Per això, ja han dit que, segurament, hi tornaran amb noves accions de protesta. Ara bé, segons han exposat davant les càmeres de TAC12, amenacen de fer-ho per sorpresa en un futur. Aquesta vegada, més enllà de circulació lenta a Montblanc, no han causat greus problemes de mobilitat perquè els Mossos han desviat el trànsit.

https://twitter.com/transit/status/1773388522226889109

Suport institucional

Els habitants de la pedania de Montblanc també han comptat amb el suport de l’Ajuntament amb la presència de diversos representants del consistori. Tots els partits s’afegeixen a la reclamació al Ministeri, qui s’havia compromès a avançar els diners abans de resoldre-ho econòmicament amb l’empresa constructora, Acciona

Arran de la protesta s’han produït cues i circulació lenta a l’N-240, a l’altura de Montblanc, amb l’enllaç amb la C-14 en sentit Reus. S’hi han trobat molts vehicles amb destinació a la Costa Daurada, ja que aquesta és la principal via d’entrada dels visitants de les comarques de Lleida i de l’Aragó.