Montblanc va tancar l’exercici 2023 amb un dèficit que supera els 2 milions d’euros. Per això, la liquidació dels comptes municipals de l’any passat va centrar el debat del ple del mes de març, on la coalició d’ERC, Junts i els independents de Despertem Poble va retreure a l’anterior govern haver gastat més del que s’ingressava, condicionant el futur de les finances municipals. Avisen que en aquesta situació, no és òptim demanar un crèdit per eixugar deute i que per això s’han aplicat mesures correctives al pressupost del 2024, que no preveu cap inversió.

Des de l’oposició, els de Montblanc Progressa, sense Josep Andreu que era a Elna com a president d’Estat Català, van avisar que la situació és complexa i que caldrà explorar fórmules alternatives.

També en matèria econòmica, el ple va aprovar una modificació de l’ordenança de l’IBI perquè els qui s’acullen a la bonificació del 95% a locals socials i culturals la tinguin abans de pagar l’impost, i no posteriorment com fins ara. Montblanc Progressa se’n va abstenir al·legant que la mesura no parla de titularitats de les propietats. El plenari montblanquí també va validar inicialment i per unanimitat una nova ordenança de soroll i vibracions, que s’actualitza a la normativa actual.