Els veïns de Lilla volen tallar la circulació al túnel de l’A-27, coincidint amb l’operació sortida de Setmana Santa. Ho faran amb una protesta dijous a la tarda, a partir de les 5, amb l’objectiu de tallar l’autovia, entre la Conca de Barberà i l’Alt Camp.

Serà l’enèsima mobilització per exigir que els paguin d’una vegada els diners per arreglar les esquerdes que les obres de l’A-27 van provocar a les seves cases. Estem parlant d’uns 700.000 euros que fa més de dos anys que esperen. L’últim compromís era que se’ls pagaria el passat febrer. I ja no volen sentir més excuses.

L’Ajuntament de Montblanc, que dona suport a les protestes, també exigeix aquests diners a l’Estat. Han parlat amb el Ministeri i la subdelegació del govern espanyol, però no han vist avenços.

A l’espera de la resposta del ministeri

La pilota està sobre la teulada del Ministeri, que ha d’avançar els diners a l’Ajuntament i després reclamar-los a Acciona, l’empresa encarregada de les obres. I no és l’única queixa que els arriba des de Montblanc. L’alcalde denuncia que des de l’obertura del túnel ja s’han produït 8 accidents a l’accés provisional a l’autovia.

Els veïns de Lilla també recorden que esperen altres solucions pendents de les obres, com la instal·lació de més pantalles acústiques o l’asfaltatge de les vies de servei.