Amb la intenció de reduir el consum de les depuradores d’aigües residuals de Montblanc, l’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt i Solivella, el Consell Comarcal ha iniciat la instal·lació de plaques fotovoltaiques en aquestes instal·lacions amb un pressupost de 200.000 euros que servirà per reduir una mitjana del 50% de la despesa actual.

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de muntatge de la instal·lació solar fotovoltaica per autoconsum a Montblanc. Primerament, es procedirà al muntatge i col·locació dels suports dels panells fotovoltaics a cada sistema de sanejament, simultàniament amb l’execució de l’obra civil programada. Un cop aquests treballs estiguin acabats, es procedirà a la col·locació dels mòduls i el muntatge de la instal·lació elèctrica. I així en tota la resta de sistemes de sanejament.

En xifres, on es col·locaran més plaques solar serà a Montblanc amb 162 panells, seguit de l’Espluga amb 80, Santa Coloma amb 73 i Solivella amb 53, una potència que s’adapta a les necessitats totals de cada depuradora.