La Diputació de Tarragona destinarà 4 milions d’euros a la línia de subvencions per restablir béns i serveis afectats per fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionals. D’aquesta manera, s’incrementa la partida en més d’un milió d’euros respecte a l’any passat.

Un augment motivat per la necessitat creixent dels ajuntaments de disposar de recursos per fer front a incendis, inundacions, pedregades o episodis de vent accentuats pel canvi climàtic. Una altra novetat de la convocatòria és la posada en marxa de diversos mecanismes d’agilització. En aquest sentit, hi haurà la possibilitat de fer un pagament de l’ajut de forma avançada. Així, els ajuntaments als quals se’ls concedeixin les subvencions, podran disposar de tres quartes parts dels diners abans de la justificació.

També s’ha treballat amb la voluntat de resoldre la convocatòria abans de les vacances d’estiu i no a la tardor, com fins ara.  Finalment, es tindran en compte l’índex de perillositat del Servei Meteorològic de Catalunya i la priorització dels municipis petits a l’hora de concedir les ajudes.

Les subvencions per restablir béns i serveis afectats per fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionals també preveu cobrir episodis com enfonsaments de carrers o altres successos no provocats per la climatologia.

D’altra banda, la Diputació també està donant llum verda aquests dies a altres línies per a entitats en l’àmbit social, de la cultura o l’esport per valor de més de 6,5 milions d’euros.