Montblanc ja té a punt la setena edició de Brickània, el festival de construccions de LEGO, que tindrà lloc els dies 8 i 9 de juny. Aquest dimarts s’ha presentat el cartell i el programa d’actes.

El gran atractiu del festival seran la dotzena de diorames repartits per l’antiga església de Sant Francesc, però també els tallers de robòtica, que s’han tornat a programar després de l’èxit de l’any passat. També es faran altres tallers, així com un concurs de creativitat amb peces de LEGO.

A banda de l’espai central, també hi haurà activitats a l’antic hospital de Santa Magdalena o un joc de pistes pels carrers i places de Montblanc. L’objectiu és que els visitants del festival es moguin pel centre històric. Les entrades ja estan a la venda. 

El cartell és obra de l’il·lustrador montblanquí Xavier Iborra i està inspirat en les escales d’Escher, una litografia del pintor neerlandès Maurits Cornelis Escher (1898- 1972). Es tracta d’una composició impossible que juga amb la perspectiva i la percepció òptica. En el cas del cartell, el color té un protagonisme molt destacat.