El proper 16 de març la (Re)volta El cooperativisme a la Conca de Barberà arriba a Barberà de la Conca. Organitzada per Òmnium Conca de Barberà i la Baixa Segarra, aquesta (Re)volta pretén explicar com Barberà de la Conca esdevé el bressol del moviment cooperativista del país en fundar-se el 1894 la ‘La Sociedad de Trabajadores Agrícolas del pueblo de Barbará’ i la construcció del primer celler cooperatiu de Catalunya. Més tard, s’encarregarà al vallenc Cèsar Martinell la construcció d’un celler modernista, una autèntica Catedral del vi. 

La visita s’iniciarà visitant el celler modernista de la mà del seu guia, Antoni Bosch. Posteriorment, el grup es traslladarà al Celler de Baix, primer celler cooperatiu de Catalunya i des del 2006 seu del Viver de Celleristes del Consell Comarcal. Un espai on joves viticultors poden engegar el seu projecte disposant de la infraestructura necessària. Això ha permès impulsar nous cellers a la comarca, amb nous pagesos i pageses i el relleu generacional del sector. De la mà del tècnic del viver, Jordi Giné i de joves viticultors coneixerem les instal·lacions i podrem tastar alguns dels vins que s’hi elaboren, més concretament els del Celler Vidbertus i del Celler Masades. 

L’activitat, doncs busca maridar patrimoni, memòria i territori per conèixer el passat del cooperativisme a la comarca, entendre’n el seu present i veure com afronta els reptes de futur. L’activitat és gratuïta, però amb inscripció prèvia fins a cobrir places.