Blancafort, Solivella, Barberà de la Conca i Pira tornaran a tenir una Agrupació de Defensa Forestal (ADF) pròpia enguany. Des de l’Ajuntament de Blancafort han impulsat la recuperació de l’anomenada ADF Xipella, que es trobava en desús des de feia uns 10 anys amb la intenció de tornar a trobar voluntaris per reactivar el cos.

ÀUDIO: El regidor de Protecció Civil i Salut de Blancafort, Jordi Balta, detalla el projecte

A inicis de mes els diferents Ajuntaments es van reunir amb la intenció de recuperar aquesta corporació. Tots els implicats en van mostrar en acord de la necessitat de restablir aquest servei. El següent pas, que se celebrarà l’1 de març, és la reactivació i renovació de la Junta de la pròpia ADF per poder completar tots els tràmits necessaris.

El projecte inclou la recuperació de la seu principal a Solivella i la creació de petites seus a cada municipi on els voluntaris puguin disposar dels utensilis necessaris per tasques com el desbrossament de marges i boscos o les eines imprescindibles per atendre un incendi de forma ràpida.

Com a part del projecte, s’ha iniciat la cerca de voluntaris, tot i que ja es compta amb alguns antics membres que han confirmat la seva renovació. Per fer-ho durant els propers mesos es duran a terme xerrades als municipis implicats, els assistents rebran el carnet inicial per formar part del cos d’ADF.

ÀUDIO: El coordinador comarcal de l’ADF, David Sáez, explica el funcionament dels diferents carnets