L’empresa Eurpastry, amb seu a Sarral, tindrà un solar fotovoltaic propi pel consum de la seva planta. La Generalitat de Catalunya ha autoritzat el procés de construcció després de les pertinents fases d’estudi i ara es podran iniciar els passos per implantar un sistema amb una potència de 3.300 KW amb 5938 pantalles fotovoltaiques situades en un terreny no urbanitzable.

L’empresa pretén així ser autosostenible amb panels propis col·locats en un parc construït per l’ocasió i anomenat PS Autoconsum Europastry que es trobarà a Sarral. La instal·lació té un pressupost de 3.079.057,65 euros i el projecte ha estat dissenyat per l’enginyer tècnic industrial Baltasar Hortet López.

El projecte tècnic executiu va arrancar a mitjans de l’any 2022, però no es podrà fer realitat fins ara, després de passar tots els estudis obligatoris i rebre els informes favorables del Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Agència Catalana de l’Aigua, l’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental o l’Ajuntament de Sarral, entre d’altres.