La Fundació Carulla i el Museu Terra de l’Espluga de Francolí, inauguren la primera exposició dins la nova seu de la Fundació al barri del Poblenou de Barcelona. Sota el títol ‘Peus a terra’, la mostra convida a reflexionar sobre la relació que tenim amb la terra i pretén obrir un diàleg entorn de la sostenibilitat de la vida a les ciutats a partir de la saviesa i la mirada del món rural.

La mostra és una producció del Museu Terra de l’Espluga de Francolí, que té, a les noves instal·lacions de la Fundació, la seva extensió per a exposicions temporals a la capital catalana. La mostra està composta per una trentena d’obres, entre estris i peces històriques, fotografies, il·lustracions i instal·lacions audiovisuals, que reflecteixen el diàleg constant entre la terra i les persones. Moltes de les peces exposades provenen del Museu Terra.

El Museu Terra ha inaugurat una nova exposició a Barcelona (Imatge: Cedida)

Les properes exposicions en aquesta sala de Barcelona aniran principalment dirigides a escoles i instituts d’entorns urbans. El programa es posarà en marxa el curs 24/25, però aquesta primera mostra ‘Peus a terra’ és un primer aterratge al barri del Poblenou, per mostrar quin és el patrimoni i àmbit de treball del Museu Terra.

L’obertura de la nova seu a Barcelona permet obrir una nova etapa a la Fundació Carulla, ja que, a més de la sala d’exposicions del Museu Terra, oferirà també un espai de cotreball per a projectes culturals, a més de sales de reunions i activitats culturals.