Fa unes setmanes es va anunciar que la Fira de la Tòfona canviarà d’ubicació deixant Vilanova de Prades, on s’ha celebrat durant 5 de les seves 7 edicions, i iniciant una nova etapa a Vimbodí i Poblet. Ara, l’Ajuntament de Vilanova de Prades ha expressat el seu descontentament amb el canvi, al·legant que no se’ls ha informat degudament.

Des de l’Ajuntament asseguren que «s’han intentat posar en contacte en nombroses ocasions amb la part privada responsable de l’organització de la fira. No obstant, l’Ajuntament només ha rebut evasives i silencis fins a un moment en el qual sense cap tipus d’explicació s’ha informat que l’edició de la fira de la tòfona 2024 la faran a Vimbodí, no a Vilanova de Prades».

Des del consistori també apunten que «entenem que aquesta actuació no és altra cosa que un menyspreu per part de Tuber Gourmet cap a l’Ajuntament de Vilanova de Prades i la seva població, que durant 6 anys han demostrat capacitat i ganes d’organització, i un menyspreu al mateix Ajuntament al qual no se li han donat explicacions per justificar aquest canvi d’ubicació que, per tant, només s’ha produït per interessos personals de Tuber Gourmet».

L’Ajuntament ha fet públic a través d’un comunicat que, com a coorganitzadors de l’esdeveniment juntament amb l’empresa Tuber Groumet, es va preveure una partida específica per a la Fira amb un pressupost de 9.000 euros.

Des de l’Espluga FM Ràdio s’ha intentat contactar amb l’Ajuntament de Vilanova de Prades en diverses ocasions, sense resposta per part del consistori.

L’organització denuncia falta d’interès per part de l’Ajuntament

Des de l’organització de la Fira de la Tòfona, Dídac Espasa rebat les declaracions de l’Ajuntament assegurant que no s’han pogut contactar amb el nou consistori i que en cap moment van expressar la intenció de mantenir la Fira. Espasa també assegura que el municipi pateix una falta d’infraestructures per poder continuar amb l’esdeveniment.

ÀUDIO: L’organitzador de la Fira de la Tòfona, Dídac Espada, rebat els arguments de l’Ajuntament de Vilanova de Prades