Tratea Teatre del Casal de l’Espluga ha tancat la temporada de Pastorets amb un nou rècord d’assistents. Si bé els organitzadors no donen a conèixer la xifra exacta d’espectadors, asseguren que s’han superat les d’anteriors edicions. Les més de 1.000 localitats del Teatre del Casal no es van omplir el 25 i 30 de desembre, però les dues representacions van deixar pocs llocs lliures a la platea i també es va ocupar part de l’amfiteatre.

Els Pastorets de l’Espluga es van acomiadar dissabte i ja no tornaran fins al Nadal del 2025. El teló ha baixat amb un anunci important de cara a les pròximes edicions. L’espectacle estrenarà escenografia coincidint amb el 50è aniversari de representacions al Teatre del Casal i 140 anys de Pastorets al municipi. I és que l’entitat vol que la temporada 2025-2026 sigui especial amb motiu d’aquestes dues celebracions.

El director escènic de l’espectacle, Josep M. Mercadé, ha anunciat que els Pastorets tornaran d’aquí a dos anys amb nova escenografia. Fins ara, encara s’han estat utilitzant els històrics decorats de paper que es llogaven per al Casal i després es van comprar. En els darrers anys, aquestes escenes s’han millorat amb elements d’attrezzo i efectes visuals, però ara es planteja una renovació integral. Tratea Teatre, doncs, treballarà a partir d’ara en aquest projecte que canviarà la imatge dels Pastorets espluguins.