El fons documental que es conserva a l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià del Monestir de Poblet, així com altres documents de l’abadia cistercenca de la Conca de Barberà, continuen digitalitzant-se com a pas previ perquè puguin ser emmagatzemats, consultats i difosos en les millors condicions. Aquest procés és possible gràcies a l’impuls de la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i el mateix monestir, signants del nou conveni que regula aquesta col·laboració a tres bandes, per un període d’un any i amb caràcter prorrogable.

Aquest és un procés que es va iniciar al 2010 i que ja ha permès digitalitzar tots els fons que va aportar el president Josep Tarradellas. Actualment, es volen digitalitzar altres documents complementaris de l’arxiu. En virtut d’aquest conveni, la Diputació de Tarragona es farà càrrec del finançament per a la implantació de la infraestructura necessària per disposar d’un servei de xarxa d’interconnexió extrem a extrem entre el Monestir de Poblet i la URV.

De la seva part, la URV s’encarregarà de qüestions de caràcter tecnològic, com el servei d’allotjament (hosting), l’accés als servidors, la definició d’una solució tecnològica per digitalitzar i gestionar els fons, la protecció dels sistemes informàtics, o l’assessorament tècnic, entre altres aspectes. Pel que fa a la Biblioteca del Monestir de Poblet, la URV es compromet a proveir la solució tecnològica per gestionar-ne el catàleg, proporcionant-ne l’accés a la plataforma utilitzada per la universitat.

La signatura de l’acord es va celebrar al Palau de la Diputació, i va anar a càrrec de la presidenta de la institució supramunicipal, Noemí Llauradó; de l’abat de Poblet; Octavi Vilà, i del rector de la URV, Josep Pallarès.