Apostar per un canvi de paradigma en els municipis generant un nou model de govern i de relació amb la ciutadania on la solidaritat, el medi ambient, la justícia social i la transparència són al capdavant de tot. Aquest és el model que defèn l’Economia del Bé Comú i que el Consorci Leader del Camp i l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú volen donar a conèixer en una jornada el 21 de desembre al Museu de la Vida Rural.

Aquesta jornada neix de la necessitat de donar resposta als reptes actuals de les zones rurals, com són el risc de despoblament i la necessitat de prendre consciència del valor de la cooperació. Per fer-ho s’ha preparat una Taula d’Experiències amb el consultor de l’Economia del Bé Comú Miguel Ribera, l’exalcalde de Santa Coloma de Queralt Ramon Mullerat i la gerent d’Aprodisca Gemma Corbella.

També se celebrarà la Taula Rodona ‘Com avançar junts cap a una economia del bé comú al servei del món rural?’ per parlar del concepte ‘territoris savis’ que són comunitats locals sostenibles i regeneratives que assoleixen la sobirania alimentària, energètica i econòmica. Hi participaran membres de l’Economia del Bé Comú, alcaldes que han implementat aquests models al territori, la Cooperativa Coop Camp o el Museu de la Vida Rural, entre d’altres.

L’entrada és lliure i els actes s’iniciaran el dijous 21 de desembre a 2/4 de 10 del matí.