A finals de novembre el Consell Comarcal de la Conca de Barberà va aprovar els pressupostos per l’any vinent, comptant amb el suport de 4 dels 5 grups que formen l’ens. El pressupost de l’any vinent es veurà incrementat amb un 47,85% arribant a 19.354.900 euros. El motiu principal d’aquest augment són les subvencions externes que permetran iniciar la primera fase del projecte d’abastament d’aigua per fer arribar el ramal de Sarral a Forès. Un altre dels projectes destacats és la promoció i dinamització del GR175.

En termes generals, es tracta d’uns pressupostos continuistes en la majoria de projectes, però on destaquen aquestes inversions. Durant el 2024 es licitarà i s’iniciarà l’execució de la primera fase del projecte d’abastament d’aigua que ha de fer arribar el ramal des de Sarral fins a Forès i construir un dipòsit en aquest municipi. Aquesta fase té un pressupost de 5 milions d’euros i es preveu aprovar la segona fase del projecte durant el mateix any, amb la intenció d’executar-la l’any 2025. També es construiran depuradores a Vilanova de Prades, Pira, Vilaverd i Barberà de la Conca.

ÀUDIO: El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Joan Canela, assegura que és un projecte històric

ÀUDIO: El gerent del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Ramon Palou, detalla la importància d’aquest projecte

Un augment en el preu de la recollida de residus

Com ja s’havia anunciat, el preu del servei de recollida de residus augmentarà un 5% a la comarca, amb la intenció de mantenir el servei actual i que la Conca de Barberà continuï al capdavant de la recollida selectiva a tota Catalunya. A més, durant el 2024 es faran proves pilot a Barberà de la Conca, Forès i Senan per implementar, en un futur, un pagament per generació de residus a la comarca. Un projecte que encara es troba en una fase molt inicial. Els pressupostos del 2024 també preveuen una ampliació de la deixalleria municipal de l’Espluga de Francolí.

L’altre projecte que destaca per aquest 2024 és la gestió i promoció de la ruta GR175 per BTT i senderisme, millorant els itineraris i reforçant una ruta intercomarcal conjuntament amb el Baix Camp i l’Urgell. Aquest és un projecte finançant pels fons Next Generation i del qual es farà difusió en fires i actes promocionals.

Els pressupostos del 2024 tindran un augment de quasi el 50% (Imatge: Laia Molné)

Sis mesos del nou Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Fa sis mesos que el projecte conjunt entre Junts per Catalunya, la FIC i el PSC pel Consell Comarcal va començar a funcionar. Un govern que, asseguren, té una mirada de territori, amb la intenció de servir a tots els municipis per igual. Cal recordar que durant l’anterior legislatura la FIC va governar conjuntament amb Esquerra, un paradigma que ha canviat durant aquesta legislatura.

ÀUDIO: El vicepresident del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Santi Fornés, valora l’equip de govern del Consell Comarcal