Durant tot l’any 2024 les empreses de la Conca de Barberà, siguin petites o mitjanes, podran aconseguir assessorament gratuït i ajuda per crear la seva pròpia pàgina web o millorar-la, així com incrementar l’ús de xarxes socials. Aquest és un servei que ofereix l’Associació de Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) conjuntament amb l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA).

És un servei pensat per empreses del món rural i s’inicia amb un assessorament tecnològic personalitzat fet a partir d’una diagnosi digital sobre la situació del comerç en qüestió. La intenció és potenciar temes com el comerç electrònic, gestió de clients, factura electrònica, gestió de xarxes socials, comunicacions segures, gestió de processos, ciberseguretat, lloc web i presència a internet, entre d’altres. Segons la seva situació, les empreses poden decidir demanar una subvenció per digitalitzar la seva empresa.

Els ajuts també inclouen seminaris de sensibilització sobre tecnologia digital. El primer d’aquests ja es va celebrar el passat 29 de novembre a Santa Coloma de Queralt. També s’organitzen tallers de Networking on es fa una crida a empreses que volen entrar al món digital i aquelles que treballen en aquest sector perquè es puguin conèixer i treballar conjuntament.

Un procés gratuït per les empreses

Tot el procés és gratuït, inclús la creació d’un lloc web, ja que està subvencionat al 100% pel fons ‘Next Generation’ i pensat per tots els municipis de menys de 20.000 habitants, el que inclou tota la Conca de Barberà.

Entrevista amb Bet Janer, assessora del servei a la Conca de Barberà