Els llums de Nadal han donat el tret de sortida tradicional d’aquesta època de l’any amb una encesa celebrada a la plaça Montserrat Canals i protagonitzada per l’habitual arbre de llums.

Enguany, com a novetat, l’acte ha estat conduït per les presentadores del programa ‘Les Viatgeres del Temps’ de l’EFMR, Martina Sancho, Ivet Vendrell i Lucía Gajete, juntament amb quatre nens i nenes de P5 de les escoles Matí Poch i Vedruna, que han estat els encarregats d’encendre els llums. L’acte ha finalitzat amb l’actuació de l’Associació de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga de Francolí.

Durant la presentació també s’han pogut consultar revistes a la furgoneta de ‘La Revisteria’ i comprar xocolata calenta a la parada de l’AMPA de l’escola Martí Poch.

Retransmissió en directe de l’encesa de llums de Nadal a l’Espluga de Francolí

El nombre de llums es redueix a la meitat

Enguany, però, el nombre de carrers il·luminats s’ha vist reduït dràsticament a més de la meitat a causa dels problemes financers de l’Ajuntament. El pla de sanejament dissenyat per la Diputació de Tarragona ha fet que enguany el consistori no llogui llums, com els anys anteriors, i únicament s’han pogut il·luminar els carrers Lluïs Carulla, la plaça de l’Església i la plaça Montserrat Canals.