Aquest dijous, 30 de novembre, es va celebrar la sessió constitutiva del nou Consell de Participació Sectorial de Turisme de l’Espluga de Francolí, un òrgan consultiu i de participació destinat a promoure la col·laboració entre entitats ciutadanes, sectors professionals i administracions en l’àmbit turístic. Aquesta nova eina servirà per posar en comú les propostes dels diversos sectors per impulsar el turisme del municipi.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, valora la creació del Consell de Turisme

Aquest nou Consell substitueix el Patronat i l’INACMU, que coordinava els museus. Els canvis també són a nivell de personal, ja que l’Ajuntament disposa ja d’una cap de l’àrea de Turisme que desbanca l’anterior gerent, denunciat per agressions sexuals.

Aquesta va ser la primera vegada en què es feia una sessió d’aquestes característiques on es va convidar a totes aquelles empreses del sector privat que volguessin formar-hi part, la Unió de Botiguers de l’Espluga de Francolí, el consistori municipal, l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Museu de la Vida Rural, l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social i el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet.

ÀUDIO: La regidora de Turisme de l’Espluga de Francolí, Mar Gili, detalla l’objectiu del consell

Durant la primera sessió del Consell de Turisme es va informar de les dades turístiques del municipi, els projectes que hi ha en marxa, el pla estratègic de turisme i l’estat del projecte de divulgació dels gravats paleolítics. En aquest Consell també es va escollir a Ramon Amigó com a vicepresident segon de l’organisme.

També es va posar sobre la taula els principals temes de turisme al municipi com la creació de la rèplica dels gravats paleolítics que s’està projectant o la renovació el recorregut en BTT de la Ruta del Cister que, entre d’altres, ubicarà un punt de càrrega i reparació de bicicletes a tocar de l’Oficina de Turisme.

ÀUDIO: La tècnica de Turisme de l’Espluga de Francolí, Maria Castelló, parla dels punts destacats de la primera trobada

Aquest nou consell sectorial es reunirà, com a mínim, un cop a l’any, tot i que està previst fer més sessions en cas que hi hagi temes importants a tractar.