Els Pastorets de l’Espluga de Francolí escalfen motors per l’actuació d’enguany traient a la llum el cartell de 2023. Satanàs i l’arcàngel Miquel s’enfronten representant l’eterna lluita entre el bé i el mal.

L’espectacle, de caràcter biennal, centra la seva mirada en un nou àngel defensor del bé, que agafa un caràcter combatiu contra la injustícia i la dominació del més fort. Així ho ha volgut plasmar la fotògrafa espluguina Mireia Díaz amb la imatge que protagonitza el cartell d’aquesta temporada, per la qual van caldre tres hores de sessió fotogràfica i caracterització de l’actor i l’actriu que encarnen els personatges.

El proper dilluns, 4 de desembre, es posaran a la venda les entrades per les representacions del 25 i el 30 de desembre a dos quarts de 7 de la tarda al teatre del Casal. Es podran comprar a www.pastoretsdelespluga.cat, a la plataforma Entrapolis i també de forma presencial a l’Oficina de Turisme. El dia de les representacions es vendran les últimes entrades disponibles a les taquilles del teatre.

La temporada 2023-2024 a Catalunya en xifres

La nova temporada de Pastorets a Catalunya comptarà amb 65 grups teatrals de 51 municipis diferents. Amb unes 6.000 persones involucrades en les representacions, els grups portaran a escena més de 200 funcions a les quals s’espera que hi assisteixin uns 60.000 espectadors. 

A l’Espluga de Francolí, prop d’un centenar de persones participen a un espectacle que combina els valors tradicionals del teatre popular i els decorats històrics amb les innovacions en il·luminació, pirotècnia, projeccions, efectes especials com foc i neu, música amb una orquestra en directe i un muntatge adaptat als nous temps que, amb els tocs d’humor característics i un vestuari i caracterització del segle XXI, suposen un gran reclam per espectadors d’arreu del territori. A l’Espluga es representen Pastorets desde 1886.