El Museu de la Vida Rural suma una nova exposició temporal que conviurà amb ‘Tros de Dona’ i ‘Més lloc per la fosca’. Es tracta de ‘Brotant entre ciència i art: Les llavors com a resilients pilars de l’alimentació sana i sostenible del passat, present i futur’ que s’inaugurarà l’1 de desembre a les 6 de la tarda.

L’exposició neix del projecte d’investigació ‘El repte de la digitalització de llavors: sostenibilitat, big data i el moviment social per sistemes de llavors de codi obert’, dirigit per Raquel Ajates (UNED) i guardonat el 2021 per la Daniel Carasso Fellowship de la Fundació Carasso; una iniciativa de suport a la recerca i al talent investigador a Espanya.

Com a part del projecte, l’any 2022 es van crear tres comissariats artístics per parlar de les problemàtiques socials i mediambientals a les quals s’enfronten les llavors. A l’exposició es podrà veure una instal·lació sonora amb sons dels països de procedència de les llavors, una instal·lació interactiva que identifica l’acte de plantar i un dispositiu mòbil per emmagatzemar, reproduir i cultivar varietats hortícoles tradicionals.

L’exposició es podrà veure a la sala Nit del Museu de la Vida Rural de l’1 al 31 de desembre de 2023 i en finalitzar la visita, es lliurarà un sobre amb mostres de llavors provinents de diferents xarxes de llavors de tot l’Estat perquè els visitants puguin utilitzar-les.