El municipi de Blancafort ja consta d’una biblioteca i sala d’estudi pels seus veïns i veïnes. Es troba annexa a l’escola municipal, però amb entrada independent, ja que es tracta d’un servei a banda condicionat amb llibres, ordinadors i un espai d’estudi per tot aquell que ho necessiti.

ÀUDIO: La promotora del projecte, Dolors Sanahuja, assegura que és un espai per tothom

ÀUDIO: La regidora de comunicació de l’Ajuntament de Blancafort, Gisela Obrador, detalla la importància d’un bon servei de cultura

La sala s’ha pogut omplir de llibres gràcies a donacions externes tot i que encara hi ha mancances en alguns gèneres com economia o història. A més la sala està vinculada amb la biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola de tal manera que els usuaris podran fer comandes de llibres que es gestionaran a través de la biblioteca espluguina i es faran arribar a Blancafort. També es faran els clubs de lectura de l’Associació Feminista de Blancafort.

ÀUDIO: L’alcalde de Blancafort, Enric París, explica que la biblioteca s’ha nodrit de donacions

La sala on actualment es troba la nova biblioteca havia sigut anys enrere un punt TIC del municipi i més recentment una aula on es feien classes de català a les dones provinent d’Ucraïna.

ÀUDIO: La directora de l’escola de Blancafort, Imma Bové, recorda l’últim ús de la sala

La biblioteca obrirà portes els dilluns, dimecres i dijous de 2/4 de 6 a 7 de la tarda amb possibilitat d’ampliar l’horari en un futur.