Una seixantena de figurants i col·laboradors del Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí han format part, aquest diumenge, de la representació més gran i multitudinària que s’ha fet mai d’un pessebre vivent a Catalunya. La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya ha organitzat al monestir de Montserrat la celebració dels 800 anys del primer pessebre de la història, amb més de 800 figurants

Les places del monestir s’han omplert de figurants vestits de romans, jueus, mercaders, menestrals, pastors i tot tipus de personatges que envolten la història del naixement de Jesús. S’han fet dues representacions, a les 10h i les 12h del matí, amb entrada gratuïta, per on han passat diversos milers de persones. 

L’Espluga hi ha traslladat part del seu mercat jueu, també la sinagoga de Natzaret i l’adoració dels Mags d’Orient, que ha estat una de les escenes més fotografies, especialment pels turistes internacionals, que observaven encuriosits aquesta tradició. També s’ha desplaçat a Montserrat part de l’equip de muntatge del Pessebre de l’Espluga, en un esforç logístic sense precedents. Més de 600 participants de tots els pessebres catalans també han assistit a la missa conventual, participant-hi activament, i han pogut fer la visita al cambril de la Moreneta. Tant l’escolania com la comunitat benedictina han fet la seva visita al macropessebre vivent, un esdeveniment únic i irrepetible.