Després de l’enderrocament, a principis d’any, de part de l’edifici número 1 del carrer Castell a causa del seu perill d’esfondrament, la Junta de Govern Local ha aprovat aquest dimecres el projecte de consolidació de l’habitatge. Aquest és el pas previ a la formalització de la contractació de les obres que es procedirà per tràmit d’urgència a inicis del 2024.

El projecte té un valor de 111.565,94 € (IVA inclòs), dels quals 80.000 euros es finançaran amb una subvenció de Diputació de Tarragona. L’obra permetrà consolidar l’estructura i es farà una coberta, amb l’objectiu de garantir la seguretat estructural de l’edifici i dels immobles veïns.

Aquesta és la següent però no l’última fase del projecte. L’Ajuntament preveu convertir l’edifici en un espai per acollir la cultura cultural i les associacions del municipi. Per arribar a aquest objectiu, però, s’haurà de redactar un nou projecte per convertir l’habitatge en equipament, el que servirà per adaptar l’espai per a ús d’entitats i sala polivalent, a més d’acollir als gegants a l’interior de l’edifici.

L’edifici s’acabarà convertit en un lloc d’acollida per les associacions culturals (Imatge: Laia Molné)