L’Àrea de Cultura del Consell Comarcal, a través del Campus Extens de la URV, organitza el proper mes de novembre un cicle de xerrades sobre la història de la comarca. El cicle, que porta per nom ‘Converses’, està format per un total de quatre conferències en cadascuna de les quals participaran dos reconeguts especialistes en la matèria. El format que s’hi vol donar és més el d’una conversa informal que no pas el d’una conferència erudita.

Les xerrades tindran lloc els dimarts i dijous del 14 al 28 del mes de novembre, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes del Museu Comarcal.

La primera d’aquestes es titula “Els primers pobladors de la Conca de Barberà. Estat actual del què en sabem”. I serà a càrrec dels arqueòlegs de l’IPHES-CERCA Manuel Vaquero i Josep M. Vergés, encarregats de diverses de les excavacions actives a la comarca. La segona es titula “Els ibers i romans a la Conca de Barberà. Estat de la qüestió”. Serà oferta per Joan Canela i Jordi López, arqueòlegs de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i professors de la URV.

El dia 21 de novembre, aprofitant l’actualitat de la celebració dels 400 anys de la mort del Rector de Vallfogona, els historiadors i professors universitaris Valentí Gual i Domènech Corbella conversaran sobre “Els temps convulsos del rector de Vallfogona”. Per últim, clourà el cicle, el col·loqui de Josep M. Sans Travé i Maria Bonet sobre “Els ordes religiosos i els ordes monàstics en la “reconquesta” de la Conca de Barberà”.