La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha presentat aquest diumenge al matí al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, el projecte «Dones rurals, Dones del Camp de Tarragona».

Una exposició que posa en relleu les aportacions a la societat de 73 dones del Camp de Tarragona. Hi ha mestres, científiques, poetesses, polítiques, pageses, entre moltes altres i el contingut de la mostra s’ha fet gràcies a les propostes i la informació facilitada per entitats de dones, culturals i veïnals així com ens locals.

Impulsat per l’Institut Català de les Dones, es tracta d’una iniciativa que recupera la memòria de les dones del Camp de Tarragona del món rural, un àmbit llargament masculinitzat. El projecte vol visibilitzar i reconèixer les contribucions personals i socials d’aquestes dones de diferents orígens i edats.

Algunes de les protagonistes han assistit aquest diumenge al Museu de la Vida Rural, on s’ha fet l’acte que també ha servit per presentar un llibre sobre el projecte Dones rurals. Dones del Camp de Tarragona. La consellera, Tània Verge, ha detallat que «amb actes com el d’avui, pretenem reparar la invisibilitat històrica de la dona. Però cal seguir fent molta més feina per assolir la igualtat de drets de les dones en l’àmbit rural».

ÀUDIO: La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, explica que cal continuar treballant per la discriminació de ser dona i rural

ÀUDIO: Verge dona les gràcies a totes aquestes dones rurals

La consellera també s’ha reunit amb els membres del consistori de l’Espluga després de l’acte i ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament. També han tingut l’oportunitat d’abordar diferents temes locals en una reunió on hi ha assistit el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré; directora executiva de l’Institut Català de les Dones, Elia Soriano; i la directora dels Serveis Territorials del Departament, Eva Ferran.