La Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, ha celebrat aquest cap de setmana la seva novena edició amb més de cinquanta activitats programades i pensades per tots els públics. Destaca enguany la introducció de vinre calent per fer els tallers.

Centenars de persones d’arreu de Catalunya es van apropar aquest cap setmana fins al municipi durant tot el dissabte i el diumenge fins al migdia, per assistir a demostracions en directe d’elaboració de peces de vidre bufat gràcies a la visita d’artesans provinents de diferents punts de l’Estat i del vidrier resident del Museu i Forn del Vidre, Rafa Abdon, i amb la nova proposta de tallers participatius amb soplet. Les propostes de tallers de reutilització de vidre i modelatge de fang també han estat ben rebuts un any més.

Un dels moments més àlgids va ser l’entrega de la distinció de la Vidriera d’Honor a Ada Parellada, cuinera catalana coneguda per dirigir el restaurant barceloní Semproniana. Després de la xerrada de cuina on va donar a conèixer diverses propostes per aprofitar els aliments que tenim a la cuina i utilitzar les conserves de manera diferent, va tenir lloc l’acte de nomenament.