El Museu de la Vida Rural celebrarà aquesta tardor la cinquena edició del Festival d’Educació per la Sostenibilitat (FES) que consolida propostes com la jornada professional del divendres 27 d’octubre, destinada a professionals de l’educació i les arts, i la celebració el dissabte 28 d’octubre d’una jornada pel públic familiar amb tallers, espectacles i altres activitats.

El FES familiar comptarà amb una quinzena de propostes culturals com jocs, contacontes, tallers, atraccions, itineraris o un concert. Entre la programació familiar hi destaca el concert del grup Xiula, l’espectacle de titelles ‘La botigueta’, de la Companyia Tanaka Teatre o la roda ‘Belle Roue’, un cavallet giratori de l’associació L’art des Show fet amb fusta de boscos europeus i accionat de forma manual.

També tindrà lloc l’activitat ‘Els jocs de l’auca d’Ascó’, on es posaran en pràctica jocs tradicionals que Joan Amades va recollir o el contacontes de la companyia ‘Vivim del cuentu’ que parla sobre el canvi climàtic i la preservació del medi ambient. Al llarg del dissabte, s’organitzaran cinc tallers, tres dels quals formen part de la proposta educativa del Museu de la Vida Rural. Durant tot el dia els visitants podran gaudir de l’exposició ‘Tros de Dona’ i l’exposició permanent del museu.

Una jornada per professionals de l’educació

El dia anterior, el divendres 27 d’octubre, se celebrarà el FES professional. Serà un espai de trobada de la comunitat educativa per conèixer i intercanviar experiències amb el sector cultural i de les arts. La jornada l’obrirà la ponència inaugural de la periodista i gestora cultural, Emma Quadrada. Continuarà amb una ronda en què es podran conèixer experiències que combinen arts i cultura amb educació i sostenibilitat. Per últim, hi haurà dos tallers per experimentar amb propostes culturals que tracten reptes vinculats a la sostenibilitat; per una banda, ‘La sostenibilitat des de les arts escèniques’ de Hand Made Theatre i, per altra banda, ‘Perspectives sobre vulnerabilitats i violències des del cos’ de la ballarina Sandra Sotelo.

La jornada professional (divendres) serà gratuïta, però requerirà inscripció prèvia. En el cas de dissabte, l’entrada general tindrà un cost de 5€ i la dels menors de 3 anys serà gratuïta. Les entrades es poden adquirir en línia a la web del museu i donaran accés a totes les activitats programades.