Els veïns de Lilla s’ha tornat a mobilitzar aquest dissabte al matí per reclamar el pagament de les indemnitzacions per les esquerdes que van ocasionar les obres de l’A-27. 

El març de l’any passat ja es van manifestar, i llavor va servir, diuen els veïns, per accelerar els tràmits dels peritatges. Però ha passat un any des que ho van acceptar i encara no han cobrat. Aquest dissabte al matí un centenar de veïns de la pedania, amb l’Ajuntament de Montblanc al capdavant, han tallat la N-240, des de Lilla fins a l’enllaç amb l’A-27. 

Des del govern municipal asseguren que el Ministeri de Transports ha desestimat les al·legacions d’Acciona i confien que paguin el més aviat possible, tot i que no s’atreveixen a posar una data.

Des de l’Associació de veïns, a banda de les indemnitzacions, també reclamen la restitució de camins i més pantalles acústiques. Ara bé, es donarien per satisfets si els diners arriben durant el primer trimestre de l’any vinent. 

Les voladures de l’A-27 van provocar esquerdes a unes 90 casas de la pedania. Ara, amb lemes com ‘Pagueu el que deveu’ o ‘No volem nyaps’, ha tornat a sortir al carrer per reclamar el que creuen que és just.