Aquest cap de setmana se celebrarà a Vimbodí i Poblet la IX edició de la Festa del Vidre Artesà, Vitrum. Com cada any, les persones visitants podran gaudir de demostracions d’elaboració de peces de vidre en diferents tècniques, dels reconeguts mestres vidriers Ferran Collado, Igor Obeso i Rafa Abdon, el mestre vidrier del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet.

Enguany, hi haurà l’exposició ‘Fons ceràmic: 20 anys de Terrània’, a la casa taller del Museu i Forn del Vidre. Com a artesania convidada en aquesta edició i com a celebració dels 20 anys d’aquest festival internacional. Pels més petits, Vitrum acull propostes ben diverses: tallers creatius amb vidre, tallers de modelatge amb fang, contacontes, espai de jocs amb vidre reutilitzat.

La IX edició de Vitrum es podrà visitar a partir de dissabte a les 10 del matí, mentre que l’obertura oficial, a càrrec de la directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Glòria Tibau, serà a 2/4 de 12, a la plaça Major, que clourà amb una visita a tots els espais de la festa i la signatura del llibre d’honor del municipi.

Diumenge, Ada Parellada, serà nomenada Vidriera d’Honor de IX Festa del Vidre Artesà, en un acte que tindrà lloc a les 12 del migdia, a les Fonts del Gorg. Una hora abans, realitzarà una xerrada i demostració sobre conserves en fred.