La situació de l’aigua a l’Espluga continua sent el tema prioritari del consistori. Segons es va informar al programa de l’EFMR ‘L’Ajuntament a Casa’, tot i els diferents passos que s’han programat a mitjà i llarg termini, l’Ajuntament de l’Espluga ja preveu que els pressupostos d’aquest 2024 seran restrictius pel que fa a despeses i expansius pel que fa als impostos i taxes, que es trobaven congelades els últims anys com a mesura per combatre la crisi derivada de la Covid-19.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica que els canvis pels propers pressupostos

Durant l’últim any, l’aigua ja ha sigut la prioritat dels pressupostos amb un 70% de les despeses dedicades a camions cisterna i actuacions per millorar la xarxa d’abastament d’aigua. L’any vinent no serà cap excepció, però la situació actual fa que s’hagin de descongelar els impostos com a mesura per compensar les despeses derivades de la priorització d’aquest bé essencial. Això se suma a l’augment de la tarifa de l’aigua que es va anunciar al mes de juliol.

Cal recordar que enguany s’ha creat un nou pou al parc del Garber, pendent de completar la connexió amb la xarxa, s’han iniciat, recentment, les obres de la urbanització Carreras per substituir quasi 4 quilòmetres de canonades i s’està treballant per iniciar un procés similar a la urbanització del Casal. Aquests són alguns dels passos complementaris a l’arribada de l’aigua de l’Ebre, un projecte que es troba a punt de licitar-se i que des del consistori auguren que podrà ser una realitat l’any vinent.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal parla de la connexió amb el CAT

L’aigua, per tant, tornarà a ser la prioritat i això farà que altres projectes pendents s’endarrereixin o es vagin completant a un ritme més lent. És el cas de la renovació de l’antic institut per acollir l’escola de música, la llar d’infants i l’escola de dansa o l’execució del nou el pla urbanístic pels carrers del municipi.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga assegura que l’aigua és la prioritat absoluta