Aquest dimecres a les 9 del matí l’escola Martí Poch i l’escola Vedruna donaven la benvinguda als seus alumnes per iniciar un nou curs escolar. Ho han fet després d’una preparació precipitada per part del professorat, ja que han tingut tres dies per enllestir-ho tot, ja que van començar a treballar el passat divendres 1 de setembre. Un temps limitat per donar la benvinguda a un curs que cada any s’avança més.

ÀUDIO: La directora de l’escola Vedruna, Cristina Campos, destaca que ha sigut un inici de curs precipitat

A causa del poc temps de preparació les direccions dels centres han hagut de treballar durant els mesos d’estiu per enllestir tot el necessari i poder iniciar al curs sense que els alumnes notin cap carència. A més cal destacar que enguany tots dos centres comptaven amb un canvi de direcció i equip directiu, sent a partir d’ara Montse Farré directora de l’escola Martí Poch i Cristina Campos directora de l’escola Vedruna.

ÀUDIO: La directora de l’escola Martí Poch, Montse Farré, assegura que han hagut de treballar durant els mesos d’estiu

Les classes han començat aquest dimecres amb normalitat (Imatge: Laia Molné)

Els alumnes encaren l’inici de curs amb il·lusió

Tot i els problemes organitzatius per l’inici avançat, els alumnes prenen el nou curs amb ganes d’encarar nous reptes, retrobar-se amb els companys i recuperar la rutina.

ÀUDIO: L’alumna de l’escola Martí Poch, Emma Vall, desitja tornar a classe per retrobar-se amb els companys

ÀUDIO: L’alumne de l’escola Vedruna, Roc Espasa, esperava amb ganes tornar de les vacances

ÀUDIO: L’alumna de l’escola Martí Poch, Nahiara Cepillo, encara el curs amb la il·lusió de fer nous amics

ÀUDIO: L’alumna de l’escola Vedruna, Abril Torrebermudez, explica com creu que anirà aquest nou curs

Els alumnes han tornat a les escoles per un nou curs (Imatge: Laia Molné)

Els pares, adaptats als nous horaris

Aquest és el segon any que s’ha avançat el curs escolar, però a diferència de l’any anterior aquesta vegada els alumnes han iniciat les classes matins i tarda, mentre que l’anterior feien extraescolars a les tardes durant les primeres setmanes. Un canvi que ha estat ben acollits pels pares, que s’han adaptat amb rapidesa a l’avançament del curs.

ÀUDIO: La mare d’una alumna d’I4 de l’escola Martí Poch, Ruth Álvaro, parla de l’inici de curs

ÀUDIO: La mare d’un alumne de l’escola Vedruna i membre de l’AMPA, Mònica Martí, es mostra a favor d’iniciar el curs amb classes matí i tarda