Aquest dimecres s’ha iniciat el curs escolar i ho fa amb un total de 25 línies de transport al llarg de tota la comarca. La majoria de les rutes són per l’interior de la Conca però 6 d’elles es desplacen a comarques limítrofes. En total el Consell Comarcal ha adjudicat una despesa de 935.000 euros per transport escolar.

D’altra banda, el Consell Comarca també ha atorgat per aquest curs 370 ajuts pel menjador escolar amb un pressupost de 370.000 euros. Durant el mes de juny i finalitzat el període de matriculació, les escoles i instituts de la comarca han tramès els llistats de previsió d’alumnes que s’han de desplaçar al seu municipi de residència pel curs 2023-2024, per poder concedir la gratuïtat del menjador escolar si compleixen els criteris del Departament. En total, s’han rebut 391 sol·licituds, de les quals s’hi han resolt 370.

L’alumnat amb gratuïtat de menjador escolar són els que estan obligats a desplaçar-se fora del seu municipi per no poder cursar els estudis que els hi correspon. En aquest cas el curs 2023-2024, a la comarca s’han donat un total de 123 gratuïtats.