El regidor sortint de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, David Martí, ha volgut aclarir els motius de la seva dimissió, en actiu des de fa una setmana. La decisió va ser conseqüència d’una polèmica derivada d’una festa celebrada a la plaça de l’Església, el passat 19 d’agost, en la qual el grup de l’oposició de Junts per l’Espluga denunciava que el regidor en qüestió havia manipulat els aparells de DJ Moya per abaixar el volum i s’havia mostrat agressiu amb els assistents i l’organització.

La festa es va celebrar el 19 d’agost a la plaça de l’Església (Imatge: Cedida)

David Martí assegura que en cap moment va manipular els aparells del DJ, només el va informar que el volum s’havia elevat d’una forma notòria després d’acabar la sessió de karaoke i iniciar la festa com a tal. També denuncia una resposta del públic agressiva cap a la seva persona, amb insults i violència motivada, en gran part, perquè la festa va finalitzar a la una, fet aliè a les seves competències. Així com puntualitza que els bars organitzadors havien d’haver demanat un permís per ocupació de via pública per poder dur a terme l’acte.

ÀUDIO: El regidor sortint de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, David Martí, explica haver rebut amençes per part dels assistents

El regidor sortint sí reconeix i demana disculpes per haver amenaçat al DJ amb no tornar a punxar al municipi després dels fets. 

ÀUDIO: David Martí admet haver demanat disculpa pels fets en privat i en públic

David Martí assegura haver dimitit per motius propis i no pel comunicat de l’oposició alhora que denuncia l’escarni públic d’aquesta.

ÀUDIO: El regidor sortint assegura haver dimitit per motius propis

L’Ajuntament ha previst un ple extraordinari per inicis de setembre on es farà efectiva la renúncia. Encara queda per confirmar qui serà el regidor que substituirà David Martí, tot i que per llista es tractaria de Mar Gili, presidenta de l’Associació de Gegants, Grallers i Nans de l’Espluga de Francolí.