La celebració de la Diada Nacional de Catalunya s’estendrà enguany amb dues jornades i tindrà com a protagonista indiscutible Mossèn Ramon Muntanyola, en commemoració dels 50 anys de la seva mort.

La celebració s’iniciarà el diumenge 10 de setembre a 2/4 de 8 del vespre davant de la casa de Muntanyola, al carrer Torres Jordi, on es duran a terme diversos parlaments per part de les autoritats locals, amb la intervenció de l’historiador local Jordi Roca Armengol, seguidament es llegirà un poema del poeta català i es realitzarà una ofrena floral a la placa de la casa de Mossèn Ramon Muntanyola. A continuació, es farà l’acte Institucional de l’11 de setembre de 2023 amb la lectura del manifest i parlaments de les autoritats locals.

ÀUDIO: La regidora d’Esports de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, detalla els actes relacionats amb l’homenatge

Els actes de diumenge 10 de setembre es faran davant de la casa de Mossèn Ramon Muntanyola (Imatge: Laia Molné)

El propi 11 de setembre se celebrarà la 38a Caminada Popular amb l’habitual recorregut de 15,4 quilòmetres i 652 metres de desnivell amb punt d’inici a la plaça de la Vila amb hora de concentració a les 8 del matí i pujarà pel Sender de l’Artiga fins al Mirador de la Pena i es baixarà fins a l’ermita de la Santíssima Trinitat. Com a novetat, durant el recorregut es llegiran poemes de Mossèn Ramon Muntanyola, com a part de l’homenatge. En arribar tindrà lloc la lectura del manifest a càrrec de la Comissió de la Caminada Popular, l’actuació dels elements de cultura popular i una missa en record de Mossèn Ramon Muntanyola.

ÀUDIO: El membre de la comissió de la caminada Popular de l’Onze de Setembre, Miquel Bonet, parla de les novetats d’enguany

La caminada és una activitat gratuïta, però cal apuntar-se a l’Oficina de Turisme o a la plataforma Entràpolis fins al divendres 8 de setembre. També es pot adquirir la samarreta tècnica de l’esdeveniment a l’Oficina de Turisme, aquesta amb un preu de 15,50 euros i es vendrà fins a esgotar existències. A més l’ermita estarà oberta amb begudes, aperitius i cafès. Cal reservar taula al 616 799 913 o bé per correu electrònic a xavi_morgades@hotmail.com. 

Transport participar en la manifestació de Barcelona

Un any més, l’Assemblea Nacional Catalana de la Conca de Barberà promou la participació en la manifestació unitària que convoquen les entitats sobiranistes a la ciutat de Barcelona el dia 11 de setembre. A les 11 del matí a la plaça de la Vila se celebrarà un vermut per la República i a 2/4 de 2 del migdia des de la plaça Montserrat Canals sortiran els busos per anar a Barcelona. Les persones que es vulguin inscriure ho poden fer al CoAliment Joan Poblet o a la floristeria CiviFlor del 4 al 10 de setembre.