Ulldecona acull una exposició retrospectiva de Terrània, enguany que el festival internacional de ceràmica de Montblanc compleix 20 anys. El passat divendres 25 d’agost va tenir lloc va tenir lloc a Ulldecona la inauguració de la mostra, que està formada pel fons ceràmic que l’Ajuntament de Montblanc ha anat adquirint al llarg de la trajectòria de Terrània.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa d’Ulldecona Núria Ventura, el vice-alcalde de Montblanc Marc Vinya, i el ceramista ebrenc Joan Panisello, reconegut amb la creu de Sant Jordi l’any 2021. L’exposició es podrà visitar fins el 17 de setembre a l’Oficina de Turisme d’Ulldecona, ubicada a l’antic molí d’oli, edifici modernista obra de Cèsar Martinell.

Les peces que configuren l’exposició s’han anat adquirint cada any per part de l’organització de Terrània. Corresponen a ceramistes que han realitzat l’exposició central del festival i als ceramistes que han guanyat el premi a la millor obra exposada en l’espai de venda. En aquest darrer cas, la tria la fan els propis ceramistes participants.

És la setena vegada que es realitza aquesta exposició retrospectiva. La primera va ser a Montblanc, l’any 2012 en ocasió del 10è aniversari del festival. El 2014 va sortir a Barcelona, a la seu de l’Associació de Ceramistes de Catalunya. El 2017, en el 15è aniversari de Terrània, es va fer a Tarragona, al Palau de la Diputació. I el 2019 es va desplaçar a Tortosa, a l’Escola d’Art i Disseny. L’any passat es va poder veure en dues ocasions: a Tàrrega a l’Escola d’Art i Disseny Ondara i a Montblanc durant la celebració de Terrània. 

Ara l’exposició s’ha traslladat a Ulldecona, amb peces de ceramistes d’Alemanya, Bèlgica, Catalunya, Espanya, França, Japó, Lituània, els Països Baixos, Polònia, el Regne Unit i Txèquia.

L’exposició es va inaugurar el passat divendres a Ulldecona (Imatge: Cedida)