El, fins ara, regidor de Turisme, Comunicació Promoció Econòmica, Hisenda i Comerç de l’Espluga de Francolí, David Martí Nonell, ha presentat aquest dilluns la dimissió del seu càrrec municipal.

El desencadenant d’aquesta decisió, ja acceptada per l’equip de govern, ha estat la polèmica que es va viure la nit del passat dissabte on el regidor en qüestió va entrar en conflicte amb l’organització d’una festa celebrada a la plaça de l’Església.

Concretament, i segons ha denunciat aquest dilluns Junts per l’Espluga i han confirmat testimonis a l’Espluga FM Ràdio, passades les 12 de la nit, David Martí es va apropar al disc-joquei de la festa, DJ Moya, per demanar abaixar el volum. Més endavant, tot i la baixada d’alguns decibels, el mateix regidor es va apropar a la taula de so per abaixar el volum, actitud que va ser retreta pel DJ. La situació es va repetir una tercera vegada i el DJ va decidir tancar la sessió, que acabava a la una, per considerar la situació «insostenible».

En el transcurs dels fets, el públic es va mostrar irritat i en contra del regidor en qüestió. Segons el comunicat de Junts per Catalunya durant els fets, David Martí va abusar de la seva autoritat amb aquesta actuació i es va mostrar punyent amb alguns assistents, arribant a amenaçar a l’organització de la festa i al DJ per vanejar aquest tipus d’activitats o les sessions del mateix disc-joquei. Per això, aquest matí el principal grup de l’oposició ja demanava la seva dimissió.

Canvis a l’equip de govern

Amb aquesta dimissió, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí haurà de fer canvis en el cartipàs amb l’entrada d’un nou regidor. Segons la llista creada aquestes eleccions per Som Espluga, Mar Gili seria la nova regidora de l’Ajuntament, ja que ocupa la 7a posició del grup municipal.