La Festa Major en honor a sant Abdon i sant Senén ha donat aquest migdia, a les 12, el tret de sortida oficial amb la disparada de salves i el repic de campanes. Per segon any consecutiu els membres de l’Agrupació Escolta i Guia l’Estornell han sigut els encarregats del toc de campanes manual, una tradició que es va recuperar l’any 2022.

Les dues esglésies del municipi han tornat a vibrar durant més de mitja hora en un any on es commemora el centenari de la declaració de l’església vella com a Monument Històric i Artístic Nacional i Bé Cultural d’Interés Nacional.

Un pregó a càrrec de les directores de les escoles municipals

Aquesta tarda a partir de 2/4 de 7 continuaran les celebracions amb la cercavila des de la plaça de la Vila fins a la plaça d’en Canós i el pregó, enguany a càrrec de les directores sortints de les escoles Vedruna i Martí Poch, Teresa Roig i Ester Anglès. L’acte es podrà seguir en directe per l’Espluga FM Ràdio. La jornada servirà també per iniciar els actes del RUSC al Museu de la Vida Rural amb el recital poètic de Jordi Llavina, Mireia Cassanyes, Maria Sevilla, Oriol Sauleda, Víctor Bonet Arbolí i la música de Clara Andrés.