La jornada, celebrada aquest dijous 27 de juliol, ha servit per fer palesa la difícil situació del sector primari en un any de sequera extraordinària però, alhora, per posar en valor els productes de proximitat i la Farina de Mestral. Com a novetat, s’ha creat un nou envàs d’aquesta farina, d’1 quilo, per facilitar el seu consum en l’àmbit domèstic, ja que fins ara es venia en sacs de 5 quilos.

Durant els parlaments s’ha fet referència a la situació actual de la sega, amb pèrdues, en alguns territoris, de fins al 100% de la collita a causa de la sequera, així com la necessitat d’ajuts provinent de l’administració pública. També s’ha posat en valor el projecte de Farina de Mestral, que anul·lament es va consolidant.

A l’inici protocol·lari de la sega hi han assistit el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré; el director general d’Empreses Agroalimentàries Qualitat i Gastronomia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Joan Gòdia; el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Joan Canela; l’alcalde de Santa Coloma de Queralt, Josep Jaume Corsellas; el president de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Reus, Jordi Just; el president del Gremi de Forners de Reus i Baix Camp, Ramon de la Fuente i el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Ramon Sarroca.

Com a cloenda de l’acte s’ha ofert un esmorzar amb Pa de Mestral i altres productes del territori a la cinquantena de persones assistents.